خواص کلاژن برای پوست:

کلاژن،

پروتئینی است که با تشکیل شبکه مولکولی، باعث ایجاد، حفظ و ترمیم سلول‌های جدید در بدن می‌شود. کلاژن باعث به هم پیوستگی سلول‌های بدن می‌شود و ریشه این لغت از زبان یونانی گرفته شده است که به معنای چسب است. مقدار معین و ثابتی از کلاژن باید در بدن وجود داشته باشد تا ظاهر و عملکرد آن سالم باشد. بدون این پروتئین، بدن شما فعالیت‌های درونی روزانه‌ اش، نظیر زخم و اشک را نمی‌تواند ترمیم و جایگزین کند.

اما اهمیت فوق العاده کلاژن مربوط به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست است که آن را جوان، لطیف و نرم می‌کند. قدرت ارتجاعی موها نیز از خواص کلاژن است. دلیل اینکه بافت های متصل کننده و مفصل ها همه چیز را سر جایشان نگه می دارند وجود کلاژن است. به همین دلیل در لوازم آرایش یا برخی از لوازم جراحی از آن استفاده می‌شود.

کلاژن به پوست حالت ارتجاعی می دهد،

هرچند که کلاژن برای کل بدن مفید است، اما به طرز محسوس‌تری برای پوست مفید است. به این دلیل که هر چه فرد مسن‌ تر می‌شود، اپیدرمیک (لایه بیرونی پوست) نازک می ‌شود و خاصیت ارتجاعی پوست طی فرآیندی تحت عنوان الاستوسیس از دست می ‌رود. متعاقباً، نشانه ‌های بیشتری از پیری و چین و چروک در فرد به وجود می‌آید. مقدار تولید کلاژن بدن با افزایش سن، استرس و تغذیه بد کاهش می یابد. خبر خوب این است که این تغییرات به طور دائم یا غیر قابل برگشت نیستند. با مصرف کلاژن تغییرات محسوسی روی پوست افراد مشاهده شده است. از آن جذاب تر اینکه وقتی بدن مکمل کلاژن دریافت می کند، قدرت کلاژن سازی طبیعی اش بالاتر می رود.

کلاژن کافی به میزان پروتئین دریافتی بدنتان بستگی دارد، پس مطمئن شوید که هر روز مواد غذایی لازم را مصرف می‌کنید: گوشت بدون چربی، ماهی، لبنیات، محصولات سویا و سبزیجات. سپس میزان تولید کلاژن را در بدن با خوردن غذاهای حاوی ویتامین C افزایش دهید. خوراکی ‌هایی مانند: کیوی، مرکبات به خصوص پرتقال، سبزیجات با برگ‌های سبز و قرمز حاوی ویتامین C هستند.

کرم‌ها، سرم ها و محصولات آرایشی بهداشتی نیز با مواد اولیه ‌ای محرک ساخت کلاژن در پوست می‌ تواند نقش به سزایی در جوان ‌سازی، شادابی و کاهش عمق چین و چروک‌ ها داشته باشد

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *